Op een tropisch eiland ...

Door: Maurizio en Moniek

Blijf op de hoogte en volg Maurizio en Moniek

26 Maart 2010 | Indonesië, Batavia

Hoe begin je je reis door Sumatra op gepaste wijze?
Door direct na aankomst in een riksja te springen en je rugzak voorop te hangen, en te hopen dat ‘ie er niet af valt :-) Vervolgens ga je tien uur lang in een minibusje zitten waar indonesische karaoke op standje gehoorbeschadiging wordt gedraaid (niemand die meezingt) om de tweede helft van de rit toch maar je oordopjes uit je tas te pakken. Daarna kom je midden in de nacht aan in de jungle, en zie je de volgende ochtend pas dat je écht in de middle of nowhere bent.

Na een dagje gerelaxt te hebben en door de plaatselijke bevolking toegezwaaid te zijn alsof we het koninklijk echtpaar waren, begonnen we aan onze trekking op zoek naar Orang Oetangs. Het was even zoeken door de jungle, maar de oranje rakkers hingen echt gezellig boven ons in de bomen fruit te eten. Wat een geweldige dieren! Het waren een paar dagen van hoog in de bomen kijken op zoek naar de oranje vriendjes en andere apen, door dichtbegroeide jungle lopen, veel klimmen en zweten, alle varianten van noodle-soep eten, op de grond slapen in een tentje, water drinken uit de rivier... en we hebben het nog overleefd ook! :-)
En natuurlijk de onvergetelijke verjaardag van Maurizio in de jungle met onze eerste indonesische Bintang en een geimproviseerd verjaardagstaartje. Erg leuk.

Omdat onze trekkingschoenen nog niet smerig genoeg waren besloten we de vulkaan Sybayak te beklimmen, vanuit Berastagi. Zelfs op honderden meters hoogte ben je hier nog steeds een attractie en hebben we een aantal keer moeten poseren voor de foto. Erg grappig. Tijdens de tocht naar beneden over ‘steps’ zijn we erachter gekomen waarom het woord ‘onderhoud’ op Sumatra niet bestaat. Glibberd, vallend en klauterd waren we gelukkig net voor het donker weer terug en snapten we waarom er werd gezegd ‘ don’t try without a guide’ . Wederom een erg mooie tocht!

Inmiddels zijn we, via alle vervoersmiddelen die Sumatra rijk is, beland op Pulau Weh – een tropisch eiland boven het noordelijkste stukje Sumatra waar je de meest kleurrijke vissen zo in de Indische Oceaan ziet zwemmen. En waar raar wordt opgekeken als je geen dreadlocks hebt. Hoog hippie-gehalte hier :-).
Heerlijk relaxt allemaal, alleen is dan nu helaas toch het onvermijdelijke moment aangebroken dat de eerste voedselvergiftiging zich heeft gemeld. Mau heeft ondervonden dat je inderdaad geen vis moet bestellen in een leeg restaurant, en we zijn blij dat we toch voor het hutje met eigen wc hebben gekozen :-)

Nog een dagje op dit tropische eiland voordat we zondag naar Jakarta vliegen, om daar Frank en Natasja te zien. We hebben al helemaal zin om met z'n vieren aan de Bintang te gaan!

• 26 Maart 2010 - 22:16

Roel Te Blerick:

wat een prachtig verhaal zeg en dan die oranje vrienden in de bomen.
    het lijkt me geweldig.behalve dan die voedselvergifteging. daar hou ik ook niet van.nou hier is alles goed we hebben een paar dagen super mooi weer gehad 20graden dus.
    maar de aankomende dagen wordt het weer veel regen.
    nou voor jullie vieren een fijn verblijf op java en geniet vooral van alles wat lekker is inclusief de bintang.

nou hou jullie taai en een dikke kus voor jullie.

groetjes uit het blerickse.

• 26 Maart 2010 - 22:19

Mamaatje:

He,he jongens eindelijk weer eens reageren op jullie prachtige reisverslag op Sumatra!
    Klinkt allemaal spannend wat er meegemaakt wordt en wat een leuke foto van jou Mau met dat ventje bij de computerles van jou!
    Hoop dat je weer hersteld bent van buikgedoe-niet leuk,oei oei..

Heb trouwens Skype geiinstalleerd gekregen door Gio dus hoe nu verder?

Heel veel plezier met de komst van je broertje en vriendinnetje Mo en tot schrijfs cq horens!

Ciao, ciao Moes XXXX

• 27 Maart 2010 - 09:45

Fred En Hanny:

Prachtige verhalen en foto's, en nu gaan jullie met z'n vieren Java verkennen, veel plezier samen!!
    Geniet van het vele moois, lieve mensen en het lekkere eten.
    Misschien zien we elkaar nog in Viëtnam, zou toevallig zijn!!
    Groeten uit Oostrum,
    Fred en Hanny

• 28 Maart 2010 - 10:22

Aranka En Filipe:

Wat een mooie foto's en verhalen....sturen jullie zo nog even een uitgebreide mail hoor haha. Genietse maar weer!!!!!

• 29 Maart 2010 - 10:00

Roel En Bert:

hallo luitjes nu met zn 4tjes we wensen jullie heel veel plezier daar op het mooie java.
    en laat de bintang smaken.
    dikke kus voor jullie allemaal.
    groetjes uit een nat blerick.

• 30 Maart 2010 - 16:18

Odile:

Dat klinkt allemaal goed zeg! Geniet van de dagen met zijn viertjes!

• 30 Maart 2010 - 16:19

Odile:

Dat klinkt allemaal goed zeg! Geniet van de dagen met zijn viertjes!

• 02 April 2010 - 16:13

R & B:

Hoe doen jullie dat met die paaseitjes?

• 07 April 2010 - 05:14

Roel En Bert:

hallo vacantiegangers.
    hoe gaat het daar horen net van aardbeving bij sumatra in zee. hebben jullie er wat van meegekregen?
    maar hoe is het met jullie reis loopt alles nog op rolletjes en hoe gaat het met maurizio is de voedselvergiftiging al over ik hoop het toch van wel.
    nou hier alles zijn gangetje hebben een graat of 18 dus is wel ok.
    nou de groetjes uit het venlose.

• 11 April 2010 - 17:36

Corrie En Jacques:

geweldige reis tot nu toe. Als wij nog eens jong waren zouden we hetzelfde doen. Dit doe je geen tweede keer meer. We hebben gehoord dat het volgende land Vietnam wordt. Dat is ook een mooi land. Ben benieuwd hoe jullie dit ervaren. Misschien komen jullie Hannie en Fred daar nog tegen. Die vertrekken binnenkort. Nog veel reisplezier.